Startsida

Meny

BARNVÄNLIGA SPANNET
HUNDSPANNSTURER
VANDRA MED HUND
HUNDSPANN BARMARK

VASALOPPSVANDRING
BOKNINGSREGLER & TIPS

Hundspannsäventyr - Hos oss delar du inte hundspannsturen med andra gäster, utan det är bara vi och ni som bokat - en helt unik upplevelse!

Förutom den beräknade tiden för själva hundspannsturen, får du även tid till kel och fotografering med hundarna före och efter turen. Vi står aldrig "standby" med spannet, utan anpassar turerna efter våra gästers önskemål och bokningar. Som en av våra gäster uttryckte det: "hos Er är det ju på riktigt!"

Under sommar och höst kör vi vagn och kickbikes med hundarna, titta in på länken här bredvid under "hundspann barmark" för mer information.

barmarkkörning hundspann

Våra hundar är veterinärvårdsförsäkrade och lever ett mycket bra hundliv året runt även utanför arbetet som draghund, där de blir aktiverade och får delta i familjens aktiviteter på olika sätt både som sällskapshund, joggingturer, vandringar, sociala sammankomster mm. Vi vill kalla det för en slags "fairtrade-märkt" hundverksamhet.

Släden rymmer max två vuxna och ett till tre barn (eller ytterligare en vuxen), mycket är beroende på vikt och storlek. Vi har flera olika modeller av slädar, så vi anpassar efter antalet ni är i gruppen. Är ni en större grupp kan vi dela upp så att någon kör en egen släde med 2-3 hundar och ett eller två barn i släden. Så hör av dig så snart du kan - då kan vi anpassa dag, tid, och upplevelse till det optimala för just er! Vi lämnar förslag på upplevelse efter önskemål, även andra aktiviteter än hundspann inkluderat. Även du som är helt ensam och vill åka med oss är självklart välkommen! Du delar inte bokningen med andra, utan det är bara du som bokar som åker med! - Detta blir en upplevelse utöver det vanliga. För info och priser gällande våra så kallade standard-turer läs mer på länken till vänster under HUNDSPANNSTURER

hundspannskörning

Hos Sälen Hund & Aktivitet finns det för närvarande 11 hundar totalt. Rasen är i huvudsak Alaskan Malamute, en mycket stark draghund. De andra hundarna är renrasiga Siberian Huskys samt en Vorsteh (fågelhund som även älskar att dra) Här går det inte jättesnabbt, men de orkar att dra tung last. Vi håller till där det blir lite mera vildmarkskänsla och ödemarker än mitt uppe på själva centrala delen av Sälenfjällen - ibland kan vi vara ute en hel dag utan att möta en enda människa! Vi visar dig en annan sida av Sälenområdet.

Platser vi utgår från kan vara tex Smågan, den första vasaloppskontrollen, då skoterspåren i området snabbt leder oss rätt ut i vildmarken. Vi samarbetar med Kläppen Skiresort och har en egen startplats med utgång direkt från stugområdet vid Kläppen. Alla turer går att anpassa efter önskemål, och ingen tur är den andra lik, och turen kan bli olika lång i antalet kilometer och mil, då det helt beror på snöunderlag, last och temperatur (vid varmare temperaturer blir hundarna lättare varma och dämpar då naturligt tempot)


Kläppen SkiresortKLÄPPEN SKIRESORT:
För dig som är gäst på Kläppen Skiresort, eller finns i närheten: Vi startar vi vid liften Orren (stugområdet Mitt i Pisten) vid de flesta av våra turer. Detta innebär gångavstånd till startplatsen. Du behöver således inte ta bilen flera mil för att åka hundspann. Varmt välkommen med din bokning!


Bokningsregler:
- Faktura mot förskottsbetalning (skall vara Sälen Hund & Aktivitet tillhanda på bankgiro senast dagen innan bokad tur)
- Bokning bindande dock ej personlig, vid eventuell sjukdom går det att byta datum mot lediga kommande datum (skall ske senast dagen innan bokad tur)
- Kontant betalning möjlig mot att du uppger personnummer vid bokningen - tyvärr tar vi inte kort ännu!

Att tänka på:
Alla turer kan bokas alla veckans dagar, ju tidigare du hör av dig - desto lättare kan vi anpassa tiden till just Dina önskemål. Under högsäsongsperioderna kan det vara större efterfrågan vissa tider och dagar, så ett tips kan vara att boka in din tur redan när du bokat din stuga - då vet du att du får just den dag, tid och tur just du och ditt sällskap vill ha. Varmt välkommen till en härlig upplevelse med oss!

hundspannstur


Kontaktuppgifter
Sälen Hund & Aktivitet
Högstrand 67
780 67 Sälen
mobil: 0703 88 99 37
epost: info[@]hundaktivitet.se

 

 


Copyright © 2013 Sälen Hund & Aktivitet