Startsida

Meny

BARNVÄNLIGA SPANNET
HUNDSPANNSTURER

VANDRA MED HUND
HUNDSPANN BARMARK
VASALOPPSVANDRING
BOKNINGSREGLER & TIPS

Hundspannsupplevelser

Förutom den beräknade tiden för själva hundspannsturen, får du även tid till kel , gos och fotografering med hundarna före och efter turen.

Vi står aldrig "standby" med spannet, utan anpassar turerna efter våra gästers önskemål och bokningar. Som en av våra gäster uttryckte det: "hos Er är det ju på riktigt!" Om så önskas, finns möjlighet att köra ett litet spann själv, säg till vid bokning. Se mer på http://www.facebook.com/hundaktivitet för bilder, filmer och för att läsa omdömen från våra gäster. Du behöver inte vara medlem på facebook för att ändå kunna titta på våran sida där.

Kom ihåg att hos oss är din upplevelse unik - du delar aldrig turen med okända människor
.

Våra upplevelser, oavsett distans:
Vi börjar med en presentation av hundarna, och ofta får du sedan hjälpa till att hålla i hundarna och vara delaktig i att sela hundarna, och andra förberedelser, om du vill. Är du hundrädd så säg bara till vid din bokning så anpassar vi oss efter det.

Under turen kan vi stanna till vid lämpligt ställe för att sträcka på benen, kela med hundarna eller bara njuta av omgivningen. Har man med sig mindre barn är detta särskilt viktigt vid kallare temperaturer. Vid de längre turerna ingår fika eller lunch, då stannar vi vid lämplig plats som passar just den dagen. När vi är åter vid startplatsen, får hundarna en stunds vila, sen får man väldigt gärna hjälpa till att sätta in hundarna i hundtransporten. Detta brukar uppskattas extra mycket av barnen, dom får ofta en favorit de vill hjälpa till att ta till boxen. Hundarna brukar tacka med en puss eller två..

Ingår i alla våra upplevelser:
- Veterinärförsäkrade välskötta hundar som får god omsorg även utanför hundgård och sele
- Hundarna får även leva med inomhus som familjehund, vilket grundar för en trygg, familjekär och barnvänlig hund
- Kunnig guide, pedagogiskt utbildad och med mångårig erfarenhet som kan möta både barn på rätt sätt, men även bemöta och stötta dig med särskilda behov
- Unikt anpassat efter enbart dig som bokar - du delar inte med andra okända människor
- Tid före och efter där du hinner med att fota, kela med hundarna, uppleva här och nu
- Berättelser om hundarna och deras äventyr och personligheter, samt mer info kring hundraserna Siberian Husky och Alaskan Malamute som är de hundar vi arbetar med

Toppturen - ny exklusiv tur för 2017:

Beräknad tidsåtgång ca 2 h beroende på last och före. Du tar Gondolen eller sittliften upp till toppstugan i Kläppen, där vi möter upp dig med spannet på baksidan vid skoterparkeringen på toppen. Här kliver du på släden och får en exklusiv tur ner på baksidan av berget, innan vi anländer till slutdestinationen vid liften Orren och stugbyn "mitt i pisten". Där finns det gott om tid att kela med hundarna och fotografera. Om du önskar får du hjälpa till att sätta in hundarna i transporten. En perfekt tur att överraska någon med, eller varför inte efter middagen på toppstugan. Tid helt efter överenskommelse - även kvällstid.

 

Heldagsupplevelse:

Beräknad tidsåtgång ca 5-6 h, beroende på väderlek och underlag. Det finns alltid tid till mys och fotografering med hundarna under och efter turen.
Mer info om mötesplats o dyl. vid bokning. Vi anpassar turen efter behov, väderlek och temperatur. Vi roterar så att någon åker med guiden i den stora släden med det stora spannet, medan någon får köra en mindre släde själv med 2-3 hundar, tryggt och säkert med en tydlig och säker genomgång innan där du fått hälsa på hundarna först.
Pris: 2900:- /pp inklusive mättande och mycket god lunch över öppen eld
Från tredje person i samma grupp utgår 30% rabatt.

För- eller eftermiddagsupplevelse:
Beräknad tidsåtgång ca 2,5-3 h. Inklusive paus för fika (som ingår), sträcka på benen och gosa med hundarna. Självklart hinner ni med att få höra många berättelser om hundarnas äventyr. Förmiddag eller eftermiddag.

Storkölsupplevelsen:

Beräknad tidsåtgång ca 1,5 h beroende på last och före. Här hinner vi ut lite längre ut på myrarna, får uppleva tystnaden och känslan av vildmarken.


Kläppenturen:
Vi kör flera vändor om inte alla får plats i första vändan. Vi anpassar platsen efter storleken på gruppen. Är ni en större grupp är detta ett fint alternativ för en heldag om ni kompletterar med att boka till en vildmarkslunch för 110:-/pp till exempel. Vi kan ge offert och förslag på upplägg efter önskemål med kringaktiviteter under dagen.

Beräknad tidsåtgång ca 45 min beroende på före och last i släden.

Pris: 750:-/ vuxen.
Barn upp till 12 år 490:-


Månskenstur/Stjärnklar tur:
Upplev magin med att åka bakom hundarna i mörkret! Detta är något alldeles speciellt när hundarna tar sig fram i tystnaden och man tittar upp i stjärnhimlen! Även om det inte syns några stjärnor är det en upplevelse att vara ute i mörkret och njuta av friheten med hundarna! Vi stannar och gör upp en eld, där vi tar oss lite gofika med varm dryck, innan vi fortsätter turen tillbaka.

Mer info om mötesplats o dyl. vid bokning. En mycket speciell tur som måste upplevas!
Beräknad tidsåtgång ca 3 h. Är ni en större grupp, kontakta oss i god tid, så kan vi ordna en tur för alla!
2395:-/person
Barn upp till 12 år 1400:-

Tvådagarstur:
Upplev något utöver det vanliga! Detta är turen du aldrig glömmer. Först en genomgång kring säkerhet, packning och info kring hur du kör din släde och en presenation av dina hundar du skall ha hand om, innan vi ger oss av. Efter en resa på släde genom tysta skogar och över vidsträckta myrar, kommer vi fram till den enkla stugan för övernattning. Här kommer vi stanna för natten. Du får vara med och ta hand om hundarna på riktigt; se till att de selas av, får sin mat och det inkluderade kelet och berömmet för arbetet under dagen.
På kvällen framför brasan serveras du en god och värmande måltid. När tröttheten kommer smygande, är det skönt att krypa upp på britsen och dra den tjocka filten över sig och höra hundarnas ylande ute i mörkret och eldens knastrande. Vi hjälps åt att hålla liv i elden under natten, annars blir det lite kallt.. Dagen efter, när vi ätit en stadig frukost, hjälps vi åt att städa ur den lilla stugan, och att packa slädar, mata och sela hundar och göra oss klara för hemfärden. Ett minne för livet.
Start 10.00 dag 1, vi beräknas åter på eftermiddagen dag 2, framåt 15tiden.

Flerdagarsturer kan ordnas efter önskemål, kontakta oss för detaljer.

Övriga funderingar på hundspann:
Varmt välkommen att kontakta oss - vi finner för det mesta en lösning som kan passa! Finns inte det du önskar ovan, kontakta oss för offert och förslag.

hundspannstur


Kontaktuppgifter
Sälen Hund & Aktivitet
Högstrand 67
780 67 Sälen
mobil: 0703 88 99 37
epost: info[@]hundaktivitet.se

 

 


Copyright © 2013 Sälen Hund & Aktivitet