Startsida

Meny

BARNVÄNLIGA SPANNET
HUNDSPANNSTURER
VANDRA MED HUND
HUNDSPANN BARMARK
VASALOPPSVANDRING
BOKNINGSREGLER & TIPS

Hundspannsturer

Förutom den beräknade tiden för själva hundspannsturen, får du även tid till kel och fotografering med hundarna före och efter turen. Vi står aldrig "standby" med spannet, utan anpassar turerna efter våra gästers önskemål och bokningar. Som en av våra gäster uttryckte det: "hos Er är det ju på riktigt!"
Kom ihåg att du delar aldrig din upplevelse med okända människor - hos oss är din upplevelse unik.

Under barmarksperioden kör vi hundspann med tanke på hundarnas välmående. Därför är det viktigt att temperaturen inte överstiger max 13-15 plusgrader vid aktiviteter innehållande spannarbete för hundarna. Vi lägger därför turer sen kväll eller mycket tidig morgon och är noga med att tänka på hundarnas bästa i detta fallet.

Vid vandringar där hunden bär klövjeväska (hundens ryggsäck) är det inte samma temperaturbegränsning, här är vi dock noga med att alltid ha tillräckligt med vatten till hundarna på turen. Vandringsturer med hund hittar du här >>

Hos oss kan du både få åka med i våran vagn efter det större spannet, alternativt även prova på att själv få köra en kickbike (se bild) med en eller två hundar framför som drar dig framåt. Det är bra bromsar, fjädring och du står tryggt och säkert på kickbiken. Eftersom våra hundar är i huvudsak av rasen Alaskan Malamute, går det inte i några skrämmande hastigheter utan det blir en trygg upplevelse även för en nybörjare. Vi anpassar hund efter önskemål då vi har några som är starkare/snabbare och några som tar det lite lugnare.

vagn kickbike med polarhund

Vill du boka en tur med oss, kan du välja på både kortare turer på några kilometer till längre upplevelser (yttertemperaturen kan påverka detta beroende på säsong). Förslag på turer hittar du nedan, men vi anpassar även gärna efter önskemål - ring så fixar vi.


Korta turen:

Tidsåtgång per tur är ca 30 -45 min beroende på temperatur och last i vagnen. Tillkommer tid före och efter turen för på- och avselning av hundar mm.

Här åker vi kickbikes med hundar som drar, i kombination med det större spannet som drar vagnen. Vagnen rymmer en vuxen, och mindre barn kan åka tillsammans två stycken. Vid större grupp byter vi av så alla får chansen att prova vagn/kickbike.

Tips! Boka gärna in en fika för 80:-/pp som består av hembakt fikabröd/smörgås och dryck (the/kaffe/saft).
Pris: 650:-/ vuxen.
Barn upp till 12 år 250:-


Månskenstur/Stjärnklar tur:
Upplev magin med att åka bakom hundarna i mörkret! Detta är något alldeles speciellt när hundarna tar sig fram i tystnaden och man tittar upp i stjärnhimlen! Även om det inte syns några stjärnor är det en upplevelse att vara ute i mörkret och njuta av friheten med hundarna! Vi stannar och gör upp en eld, där vi värmer något gott att dricka över elden och får något gott att äta av enklare slag, innan vi fortsätter turen tillbaka.
Mer info om mötesplats o dyl. vid bokning. En mycket speciell tur som måste upplevas!
Beräknad tidsåtgång ca 3 h. Är ni en större grupp, kontakta oss i god tid, så kan vi ordna en tur för alla!
1500:-/person

Fäbodvallsturen - övernattning:
Upplev något utöver det vanliga! Detta är turen du aldrig glömmer.

Efter en tur med vagn och kickbikes efter skogsvägarna på eftermiddag/tidig kväll, får du vara med och ta hand om hundarna på riktigt; se till att de får sin mat och det inkluderade kelet och berömmet för arbetet under dagen. På kvällen framför brasan serveras du en god och värmande måltid. När tröttheten kommer smygande, är det skönt att krypa upp på britsen och dra den tjocka filten över sig och höra hundarnas ylande ute i mörkret och eldens knastrande.

Dagen efter, när vi ätit en stadig frukost, hjälps vi åt att städa ur den lilla fäbodstugan, och att sela hundar och göra oss klara för en kortare tur innan temperaturerna åter stiger. Vi avslutar med att hjälpas åt att ge hundarna vatten, avselning och låta dem komma in i sina trygga boxar för resan hemåt mot kenneln. Ett minne för livet.
Från 1-6 personer.

Vi har tillgång till flera kickbikes, så vi kan även ta större grupper, kontakta oss för offert på upplägg med eller utan mat, och övriga aktiviteter.

hundspann barmark

barmark hundspann


Kontaktuppgifter
Sälen Hund & Aktivitet
Högstrand 67
780 67 Sälen
mobil: 0703 88 99 37
epost: info[@]hundaktivitet.se
Mer info om företaget >>

 

 


Copyright © 2013 Sälen Hund & Aktivitet