Startsida

längdskidor

Vasaloppsäventyr 2017

Helgen 11-12 mars är det dags!
Vi samlas vid vasaloppsstarten för ett annorlunda äventyr, lördag morgon 12 mars kl 10.00 för genomgång och instruktioner samt lastning av packning i följebilen. 

På skidor med hund i lina framför, skejtar vi mot Smågan och har som måldestination en stuga på höjderna mellan Smågan och Mångsbodarna. Sträckan beräknas vara ca 16 km lång, och vi följer vasaloppsspåret hela vägen som är fint pistat. Vill man enbart åka på "platten" så kör man sin bil upp till Smågan efter genomgången, och kliver på spåret där, då får du njuta av ca 7 - 8 km njutbar skidåkning på en av de absolut finaste sträckorna vasaloppsspåret kan erbjuda.

Vi äter ett lättare mellanmål (ingår) vid Smågankontrollen och ser till att vi blir samlade som grupp, innan vi tar den sista sträckan.  

När vi når stugan, väntar pyssel med hundarna, fixa till ved och brasa mm. Efter att ha tagit hand om våra hundar och utrustning, samlas vi för en härlig samkväm vid bordet i de tända ljusens sken. Vi hjälps åt att under natten hålla eldvakt, så brasan inte slocknar. Kvällsmaten ingår och lagas gemensamt. Egen dryck tar man med sig.  Har man frågor och funderingar kring dragträning med hund, hinner vi avhandla detta område från alla vinklar under kvällens gång.

Upplever man att man vill köra ändå mer längdskidor, än sträckorna vi tar oss, är det bara att fortsätta österut på vasaloppsspåret, allt efter eget önskemål.

Söndagen startar vi upp i tid med allt som behövs göra innan vi återvänder tillbaka. De som parkerat sina bilar vid Smågan kliver av spåret där, och alla får sig ett mellanmål (ingår) medan vi andra fortsätter ner mot vasaloppsstarten, där vi samlas för ett gemensamt avslut.  

- Måltider som ingår: lättare mellanmål dag 1, kvällsmat, samt ett mellanmål dag 2
- transport av ALL din packning (och hundens) sker av medföljande följebil, allt för att trippen ska vara en njutning och en toppen upplevelse utöver det vanliga
- lån av hund från oss är möjligt, vi har både några som går lite mer sakta och några mer "fartgalningar" - beroende på vad för önskemål och erfarenhet man har.
Eller så använder du dig av din egna hund. 

Medtag egen frukost, dryck, samt eventuella egna extratilltugg. Vill du ha alkoholhaltig dryck på kvällen, så är det något du själv tar med dig. Tillgång till vatten finns. Medtag egen sovsäck/sovtäcke. I stugorna finns enkla britsar med gummerade dynor i.

Kostnad 2300:-/pp
MAX 7 DELTAGARE på detta äventyr!! 

Varmt välkommen!

Anmälan på info@hundaktivitet.se eller
0703 88 99 37

Här kan du se ett klipp från youtube från tidigare år: https://www.youtube.com/watch?v=ylw0KGALISo

 


Kontaktuppgifter
Sälen Hund & Aktivitet
Högstrand 67
780 67 Sälen
mobil: 0703 88 99 37
epost: info[@]hundaktivitet.se


 

 


Copyright © Sälen Hund & Aktivitet